30. 09. 2011 - Články -> Aktuality

Tomášova nová mandolína od Jaroslava Průchy

Po devíti letech hraní na mandolínu F5 od Vojty Pečeného dochází ke změně nástroje. Tomáš začíná spolupracovat se světově uznávaným výrobcem hudebních nástrojů Jaroslavem Průchou, který se zabývá výrobou hudebních nástrojů přes 30 let. Tomáš na jeho mandolínu hrál v roce 1993 až 1997 a již tehdy mu mandolína od tohoto výrobce přirostla k srdci. Nyní Tomáš navazuje na dlouholeté přátelství s Jardou a po více než 14 letech se opět vrací pod křídla Prucha Instruments.

Mnohým muzikantům stačí když jejich nástroj má dobrý zvuk a vzhled již neřeší, jiní zase vyžadují dobrý vzhled a na zvuku jim tolik nezáleží. Já vyžaduji od nástroje obojí v maximální míře, tzn. že nástroj musí perfektně hrát a musí také perfektně vypadat, široká škála tónů do brilantních výšek až po zářivé mohutné až dunivé basy jsou toho důkazem. Toto dokonale splňuje moje mandolína od Jardy Průchy. Další důvod proč hraji na nástroj od Jardy je mimo jiné 24 hodinový servis a doživotní záruka na nástroj.

Je pro mne veliká čest, že mohu na takový nástroj hrát a každému bych nástroje od Jardy Průchy doporučil. Hrát na ně je skutečný nefalšovaný zážitek.

Přeji Vám hezký požitek ze hry
Tomáš Tichý

Kompletní fotogalerie nástroje.